Για Εμάς

Το Vatsa Spiaggia είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1997 και τώρα είναι στην ιδιοκτησία και διεύθυνση της Ευρώπης Αντωνέλου. 


Με τη νέα γενιά στο τιμόνι, το Vatsa Spiaggia έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Κεφαλονιάς. 


Τα Βάτσα με την πανέμορφη παραλία και τον κόλπο με το ποτάμι που συναντά τη θάλασσα είναι μια από της μοναδικότερες τοποθεσίες του νησιού. Το εστιατόριο μας βρίσκεται πάνω στην παραλία και σερβίρει κουζίνα βασισμένη στην τοπική Κεφαλονίτικη. Ο executive chef μας, Γιώργος Αντωνέλλος, επιλέγει μόνο τις πιο ποιοτικές και φρέσκες πρώτες ύλες σε θαλασσινά και λαχανικά, πολλά από τα οποία καλλιεργούμε οι ίδιοι. Προσφέρει στους πελάτες μας τη δική του οπτική της Κεφαλονίτικης κουζίνας. Διαβάστε περισσότερα για το φαγητό μας εδώ

0018 - 01-100050_websize.jpg

Εκτός από την ομορφιά της, η παραλία Βάτσα που είναι στη νότια μεριά της Παλλικής, έχει και ιστορική σημασία. Το κτήμα γύρω από την ταβέρνα Spiaggia ανήκει στην οικογένεια Αντωνέλου για περισσότερα από 300 χρόνια, ενώ αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν ότι πρωτοκατοικήθηκε στο 3000 π.X. Tο 1934 ο πατέρας του Σπύρου που άνοιξε το εστιατόριο μας, ο Νίκος Αντωνέλος, ανακάλυψε τα ερείπια του Ναού Ποσειδώνα όπου την ίδια χρονιά σε εκείνο το σημείο αποκαλύφθηκε ένα καλοδιατηρημένο μωσαϊκό με παραστάσεις δελφινιών το οποίο εκτίθεται στο αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου. Το σχέδιο αυτό έχει εμπνεύσει το λογότυπο του εστιατορίου μας.


Μέσα στο κτήμα μας υπάρχει και ένα μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου το οποίο είναι ανοιχτό προς το κοινό, πολύ κοντά στο αρχαίο ναό του Ποσειδώνα. 


Το εκκλησάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιδιωτικές εκδηλώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ